Ange minst ett sökord Textstorlek:  +  100%  -  Anpassa Skriv ut

Om kakor

På webbplatsen används kakor (cookies). Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator och som bland annat gör det möjlig att följa vad besökaren gör på webbplatsen och att spara personliga inställningar.

Det finns två typer av kakor:

  • En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionskakan försvinner när man stänger webbläsaren.

  • En varaktig kaka finns kvar på besökarens dator tills den tas bort.

På www.kommunforbundet.ax används både sessionskakor och varaktiga kakor. En varaktig kaka används till exempel för att spara de personliga inställningar av teckensnitt, textfärg, radavstånd med mera som en besökare gör.

Om du inte accepterar att kakor används kan du göra inställningar i din webbläsares säkerhetsinställningar så att du antingen inte tar emot några kakor alls eller att du får en fråga varje gång en webbplats försöker placera en kaka på din dator. I webbläsaren kan du också radera tidigare lagrade kakor, se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Så använder du prenumerationstjänsten utan att tillåta kakor

För att du ska kunna anmäla dig till prenumerationstjänsten och administrera din prenumeration krävs att din webbläsare accepterar kakor. Om du inte vill acceptera kakor permanent så kan du istället:

  • ändra säkerhetsinställningarna så att kakor accepteras under tiden som du administrerar din prenumeration

  • kontakta Ålands kommunförbund och be oss att hjälpa dig med din prenumeration.